Heklestjerner – koselig søndagsærbe i helgrått innevær

heklestjerner

Andre søndag i advent allerede, og jeg kom plutselig til å tenke på at vi helt har glemt bort å fikse noen adventsstake i år. Jeg syns vel sant og si at litt av poenget med en adventsstake er å henge med helt fra start, så da lurer jeg jammen på om det ikke er like greit å skippe hele greia og heller satse for fullt neste jul i stedet… Hvis jeg lever så lenge da – som bestemor brukte å si. Og det gjorde hun jo som regel. Bestemor levde til hun ble godt opp i nittiåra hun. Så da tror jeg jammen jeg går for et år til jeg også – med hensyn til staken.

Men siden jeg først er inne på bestemor, så tenker jeg at dette er en fin dag til å gjøre en annen sånn koselig ting som bestemor ofte brukte å holde på med også – i tillegg til å lure på om hun kom til å overleve et år til og masse annet. Jeg tenker at det kanskje kan være hyggelig å hekle litt.

I grunnen har jeg alltid vært mer glad i å hekle enn å strikke, noe som kun skyldes at da har man aldri mer enn en maske å holde styr på om gangen, og for litt slepphendte folk er sånt en stor velsignelse. Likevel er det egentlig litt synd, siden det er så mange fine strikkegensere jeg godt kunne tenkt meg å gidde å lage…

Nå er kanskje ikke de siste ukene før jul den rette tiden for å dra i gang med store, tunge hekleprosjekter, så derfor har jeg funnet fram til verdens raskeste i stedet!

Disse stjernene er gjort på et blunk. Faktisk krever de ikke mer enn to runder med heklenåla, så du rekker å lage en hel bunch bare på en liten kveldsstund, og det spiller ingen rolle hva slags garn du bruker.

Jeg har prøvd meg med to forskjellige typer, et mykt ullgarn og et av jute, og begge funker egentlig akkurat like bra på hver sin måte.

heklestjerner
Hvit stjerne av deilig pusegarn – myk som en liten kaninunge. Og av jutetråd for deg som liker det litt røffere

Slik gjør du:

Lag en løkke på tråden og legg opp tre lm i denne. Dette er 1. stav. Hekle ytterliger 14 st rundt løkken og avslutt med en kj.m i 3. lm. Stram løkken ved å dra i trådenden, sånn at det dannes en tett sirkel.

*Hekle fem lm. Fortsett med å hekle 1 fm i 2. lm fra nåla, 1 halvstav i 3. lm, 1 vanlig stav i 4. og 1 dobbeltst. i 5*. Dette danner den 1. taggen på stjerna.

Hopp. over 3 lm, lag en kj.m i neste maske og gjenta fra * til * 4 ganger til. Fest trådendene.

Fukt stjernen og la den ligge flatt og tørke.

Heklestjernene er fine å henge på juletreet, enten enkeltvis eller samlet i en girlander.

heklestjerne

Ha en fortryllende adventssøndag!

Legg igjen en kommentar