Når en pepperkakebaker, ikke lenger baker pepperbakekaker…

stjerne av lufttørkende leire

Drømmeprinzen bruker å si at det er en tid for alt, og for mitt vedkommende er tiden som pepperkakebaker definitivt et tilbakelagt stadium.

Det hadde selvsagt sin sjarm da jentene mine var små, og jeg har absolutt tatt min tørn i tia – med deig og former og mjøl og unger som bestandig mistet interessen for å fullføre halvveis i løpet og overlot stafettpinnen til mor, sammen med et kaotisk kjøkken og restene av en deig som allerede var knadd og kjevlet ut såpass mange ganger at den besto av minst tre ganger så mye mel som det som opprinnelig sto i oppskriften.

Alt dette satte jeg en endelig sluttstrek for den dagen ingen av ungene lenger viste et snev av interesse for å bidra, selv i startfasen av prosessen.

Det er Bertha som tar seg av den jobben for meg nå, mens jeg bruker pepperkakeformene til andre ting i stedet.

Å lage julepynt av lufttørkende leire er et godt alternativ. Det blir riktignok på en måte nesten som å bake pepperkaker, men det er langt enklere – og (mye) morsommere.

lufttørkende leire

Med lufttørkende leire kan du lage fin pynt til julepresangene dine – eller til juletreet – og du kan gjøre det så enkelt eller så avansert du ønsker selv.

Leiren kommer fiks ferdig, klar til å kjevles ut, og deretter er det bare å stikke ut de figurene du ønsker med pepperkakeformer.

Vil du dekorere figurene, kan dette gjøres på mange forskjellige måter. Du kan lage fine mønster med f.eks. blonder som du legger oppå og ruller forsiktig over med kjevlet. Det kan også være kult å bruke ulike naturmaterialer – eller andre ting.

Husk å lage et hull i figuren også, sånn at du har noe å feste tråd eller hyssing i.

stjerner lufttørkende leire

Når du har fått det sånn som du vil ha det, legges figurene til tørk på en avis e.l. et par dager, og deretter er de klare til bruk.

Jeg lagde stjerner i tre ulike størrelser, og jeg gjorde dem ganske enkle.

De største skal få lov til å henge og dingle.

stjerner lufttørkende leire

De mellomste blir til pynt på julegavene.

lufttørkende leire

De minste har jeg brukt til å pimpe opp en enkel lyslenke.

stjerner lufttørkende leire

Og det var den julebaksten. Det går da framover.

Legg igjen en kommentar