Badebombestjerner – sprudlende moro for badeengler i alle aldre

badebombe diy
Julens første bakverk er i boks!

Her blir det kaker – tenkte nok Drømmeprinzen håpefullt da han stakk hodet innom kjøkkenet og lurte på hva jeg drev og kokkelerte med.

Drømmen om ferskt bakverk ble imidlertid raskt lagt i grus da jeg fortalte at det var produksjon av badebomber som pågikk, og at smaksprøver av deigen på ingen måte ville være å anbefale.

Hvis du trenger et julegavetips til noen av de der folka som «har alt», – inklusiv badekar, kan kanskje noen sprudlende, velduftende, hjemmelagde badebomber være en ide?

Brusende badebomber er morsomt for både små og store og med den rette oppskriften og gode former er de ikke spesielt vanskelige å lage selv heller. Det er imidlertid behov for noen ingredienser, og enkelte av disse trengs i større kvanta enn det i hvert fall jeg har stående i kjøkkenskapet til enhver tid.

Siden Sitronsyre selges i bitte små poser i dagligvarebutikken og det trengs relativt mye av det, blir det fort en uforholdsmessig dyr affære hvis du vil lage mange badebomber. Derfor tok jeg en liten runde på Google og fant en nettbutikk ved navn beeorganic.no, som selger sitronsyre i poser på 1 kg til en gunstig pris. Den kom i posten etter et par dager. De har for øvrig både Epsomsalt og en god del eteriske oljer der også, og ellers finner du dette bl.a. i helsekostbutikker.

I tillegg til ingrediensene trenger du noen former til å støpe badebombene i. Jeg prøvde først med vanlige pepperkakeformer, men de gjorde det vanskelig å få innholdet ut igjen i et stykke, så etter litt prøving og feiling endte jeg opp med å bruke noen andre former i stedet, som egentlig var i største laget. Dermed ble det som i utgangspunktet var tenkt som noen veldimensjonerte, søte små stjerneformede badebomber til rene atombombene – men de slapp i hvert fall taket. Har du noen silikonformer er det fint å bruke – og de trenger selvsagt ikke å ha stjernefasong.

Oppskrift:

2,3 dl bakepulver eller natron

1,3 dl sitronsyre

1,3 dl Epsom salt ( eller tilsvarende)

1 ss vann

3 ss olivenolje

En passelig dæsj valgfri eterisk olje. I oppskriften jeg har brukt står det 2 ss, men det er altfor mye etter min mening, og kan med fordel modereres ganske kraftig, både for å unngå å få dånedippen av for mye godlukt og fordi eteriske oljer i de fleste tilfeller er nokså dyrt.

Hvis du vil ha farge på badebombene, kan du også tilsette litt konditorfarge.

Slik gjør du:

Hell alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dem godt sammen. Vann, oljer og ev. farge blandes for seg og tømmes deretter forsiktig litt etter litt opp i den tørre blandingen mens du blander det raskt inn. Poenget er å unngå at ingrediensene reagerer på hverandre sånn at futten går ut av badebombene før de skal brukes og all moroa forsvinner.

Konsistensen på den ferdige massen skal være omtrent som våt sand. Du skal kunne presse den sammen, men den skal ikke være for fuktig. Blir den for tørr, kan du forsiktig tilføre litt mere vann med en sprayflaske.

badebombe diy

Press massen godt sammen ned i formene, og la dem stå til tørk minst et døgn før du tar dem forsiktig ut.

badebombe diy
kanskje ikke helt perfekt, men ikke alldeles gæli heller

Når badebombene har tørket ordentlig, kan du pakke dem pent inn og gi dem bort i julegave – eller beholde dem selv og hive en oppi badekaret sammen med kroppen din når du har behov for litt fortjent kvalitetstid.

badebombe diy

Jeg kjenner at jeg i grunnen angrer litt på at vi kastet ut badekaret vårt i fjor…

En fortsatt fin 2. desember til alle!

Legg igjen en kommentar