Kule stjerner – eller kulestjerner

stjerne av trekuler

Da var vi i gang med desember da – alle månedenes svar på freddan, og aldri har vi vel hatt større behov for å kjenne litt på fredagsfølelsen enn det vi har i år.

Sånn sett kommer både desember og jula i grevens tid, i hvert fall for oss som er glad i begge deler.

Fordi det skjer fint lite på det sosiale plan for øyeblikket, blir det desto viktigere å lage seg noen fine dager på hjemmebane og å kose seg mest mulig med det og dem man har til rådighet. I år føler jeg at det bare er å pøse på med all den førjulskosen som det i det hele tatt er mulig å oppdrive. Siste rest av 2020 er ikke det rette tidspunktet for å spare på konfekten!

Selv har jeg tenkt å bruke de nærmeste ukene til å svi av ekstra mange levende lys, velte meg i julepynt, koste på meg en ekstra klunk med rødvin i gløggen, om ikke hver gang så i hvert fall av og til og muligens ganske ofte – og til å bombardere denne bloggen med stjerner!

Og startskuddet går i dag.

For å ikke gå for hardt ut fra start, har jeg valgt å åpne ballet med noen enkle, men ganske kule kulestjerner av trekuler.

trekuler

For å lage dem trenger du:
30 like store trekuler og ca. 2,5 m solid tråd/hyssing.

Og slik gjør du det:
Tre tråden i en nål og legg den dobbelt. Hyssingen altså. Tre 12 trekuler på tråden og knytt disse sammen til en sirkel.

Det er viktig å passe på å stramme tråden godt hele veien mens du lager stjernen, ellers blir den ganske slaskete.

Før nålen gjennom 1. kule og tre 2 nye kuler inn på tråden.

Hopp over kule nr. 2 og fortsett på samme måte fem ganger til.

Siste runde starter med å tre tråden gjennom de to første kulene. * Ta en ny kule på nålen og tre tråden gjennom de 3 neste kulene*.

stjerne av trekuler

Fortsett fra * til * helt til du har kommet rundt, knytt de løse trådendene sammen og putt dem inni nærmeste kule så de ikke syns.

stjerner av trekuler

Og da er det bare 23 stjerner igjen til jul …

Legg igjen en kommentar