Da var det på’n igjen

Etter en travel førjulstid og en livlig og kjempehyggelig julefeiring sammen med familien min, har det vært full produksjonsstopp og ferieavvikling her i gården. Mens jeg prøver å finne ut hvor jeg stuet bort alle de ulike hobbyartiklene mine i julerydderushet,  gjør jeg dette til en reiseblogg et kort øyeblikk, for å dele noen ferieminner og holde denne siden i drift til ting kommer på stell igjen.

Destinasjonen for romjulsferien vår i år var Malta. Det eneste forholdet Drømmeprinzen og jeg hadde til denne sjarmerende lille øya midt ute i Middelhavet på forhånd, skrev seg i grunnen fra poengutdelingen i gamle Melodi Grand Prix- sendinger. Du vet,- «Malta ten points -Malte dix points», eller noe i den duren…
Som seg hør og bør sjekket vi selvsagt litt på forhånd, så vi visste sånne elementære ting som at myntenheten er euro, at kulturen er en salig miks av alt mulig og at gradestokken i desember skulle ligge på en sånn 16-17 grader. Ellers stilte vi med åpne sinn da vi stakk av fra snøslaps og resten av juleribba til uutforsket område og nye opplevelser.
Selv om det tidvis blåste så kraftig at det faktisk var morsomt da vi var der, er Malta et herlig sted å besøke, også i desember. På lune plasser varmer sola skikkelig godt, og det er masse spennende å utforske. Maltesere er utrolig hyggelige mennesker, med glimt i øyet og mye humor, og selv om øya har sitt eget, helt merkelige språk, snakker alle engelsk. Det er i det hele tatt mye som er morsomt og merkelig med Malta,- ikke minst at de ligger på 5. plass i verden når det kommer til å være glad i julesanger,- bare forbigått av oss skandinaver..!!  Et godt tips hvis du besøker øya på denne årstiden er å ta med litt varmere klær enn du tror du trenger. For som Drømmeprinzen raskt konkluderte med: – Jeg hadde egentlig trodd at 16 grader skulle ha vært litt varmere…

Her følger en liten nyttårskavalkade i ord og bilder over  17 kule ting å gjøre på Malta i desember:

  1. Ta en blåseselfie på terrassen. Fryktelig morsomt tidsfordriv når Drømmeprinzen er så opptatt med level  2361 av candy crush at han ikke enser at dama hans hvert øyeblikk står i fare for å bli tatt av vinden og feid langt utover middelhavet..

2. Kjøre drosje. Anbefales forøvrig ikke i utrengsmål for folk med svake nerver, men liker du rally i trange bygater, uten respekt for fartsgrenser, påbudt kjøremønster og generelle trafikkregler, er dette tingen! Sitat drosjesjåfør som dundret inn i fortauskanten i ca 120 km.t. i 30-sonen, og deretter virket en smule bekymret for forstillingen på bilen sin på resten av turen: » Sorry, – jeg bare skvatt så fælt da jeg fikk se den politimannen…». Det er faktisk ganske moro å kjøre drosje på Malta så sant du overlever, og en rimelig måte å komme seg fram på. For deg. Å bytte forstilling koster vel litt…

3. Gå på casino, tap noen euro og ta selfie på do. Du får tre års gratis medlemsskap og knasende fine do-bilder i eksklusive omgivelser i sort, gull og glass!

     

4. Kjøre rundtur med en av de mange hoppe på og av-bussene på øya. Rutetidene stemmer riktignok ikke på en flekk, og noen av bussene mangler både støtdempere og stabile sjåfører, men klarer du å ta deg fram til den vakre byen Mdina, så tilgir du busselskapet glatt!

              

                     

5. Spise nasjonalretten – rabbit! på den trangeste og mest fargerike restauranten i Valetta. Hvis du teller opp antall frambein, bakbein og  andre stykker i maten din underveis, vil du komme fram til at du har fått tildelt en hel kanin – samt et par potetfliser, kokt i champagne,- og det smaker smæshing!

Sulten Drømmeprinz ready for rabbit!

Etterpå kan du gå en tur på doen, som Drømmeprinzen er fast bestemt på at må være innredet av gamle hippier, å ta en teit peace- selfie, bare fordi du uansett aldri i livet klarer å forevige hele interiøret, inkludert den rosa plastvasken, uten å synes i speilet.

    

8. La det gå sport i å finne den styggeste suveniren på hele Malta

9. Småshoppe litt snasent stæsh i gågaten i Valetta

10. Ta en gåtur langs vannkanten. Hold på hatten!

11. Kjenne at det er deilig i sola på et lunt sted.

12. Se på at andre ikke får fisk.

13. Tagge en venn

14. Kjøpe deg ny sommer-reisehatt og være helt sjef med høy sigarføring

15. Rusle gatelangs og fange noen motiver med kameraet

    

    

16. Ta bilder av fine soloppganger

17. Nyte livet!

1 ting å gjøre på Gardermoen når du kommer hjem:

Med dette ønsker jeg alle et supergodt, innholdsrikt og spennende nytt år! Tusen takk til alle dere som leser, følger og deler! Jeg håper dere vil henge med meg videre inn i 2018, hvor masse nye ting skal prøves, skapes og bli til noe fint!

Happy new year from miss Sophie!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar