Litt pinneprat og noen gode pinnetips

jeg må innrømme at jeg har tatt en liten titt i posen med julegaver som Drømmeprinzen sendte med meg hjem forrige helg. Det er lov det.  Skal si han  har vært raus med presangene i år,- det var hele 5 stk.! Hva som er inni dem aner jeg naturligvis ikke enda, men jeg vedder  på at han har humret godt i nisseskjegget mens han har holdt på å pakke dem inn.
Jeg VET at han ofte syns det er litt småkaldt her i huset, og jeg MISTENKER at han ler litt, bare litt da – sånn snilt lissom, inni seg…, av den store interessen min for pinnebruk og av min generelle lidenskap for gode pinneemner. Utenpå hver av de ulike gavene har han nemlig skrevet små kommentarer med svart sprittusj, og jeg siterer i tilfeldig rekkefølge:
– Til litt kalde spikke pinne-dager
– Til bruk på kalde spikke pinne-dager
– Til bruk i gulvkaldt hus
– Til veldig kalde spikke pinne-dager
– Til alle spikke pinne-dager
Det var smørbrødlista si det tenker jeg! Ingenting er som å ha en kjæreste som kjenner dine behov, og det er ikke til å komme forbi at  dette huset er mest behagelig sommerstid og at jeg er en hund etter gode pinner. De er nemlig fine å bruke til så mangt, de er helt gratis og i motsetning til mye annet så vokser de faktisk på trær! Det gjelder bare å ha øynene med seg når en er ute, og det kan være lurt å tenke litt langsiktig med tanke på hva man kan komme til å trenge dem til.
Her får du noen gode pinnetips med på veien  i juleinnspurten!

Rekved og rekende pinner
På fine vår- og høstdager, når Drømmeprinzen har jobbelørdag, benytter jeg ofte anledningen til å stikke ned til Tyrifjorden for å lete etter nye pinneskatter. Det er mange ting som er hyggelig å gjøre sammen, men to ting er alltid best å utføre i fred og ro, og det er shopping og pinnejakt. Slikt tar nemlig tid,- lang tid. Det skal være kos og hygge involvert i sånne prosjekter, og når en er på pinnejakt finner en jo bestandig så mye annet samtidig,- fine fotomotiver, pene blomster, noen solstråler som skal nytes eller kule steiner med fossiler i. Og da kan menn som tripper utålmodig i bakgrunnen være ganske forstyrrende.

Catch of the day

Steingamle fossiler

Det er ikke bare ute langs kysten en kan finne fin rekved. Når Tyrifjorden får herjet en stund med kvist og greiner i strandkanten, så ligger det massevis av glattskurte skatter langs vannlinjen her. Disse er spesielt fine å bruke til oppheng av ulike ting, som f.eks. julepynt, sånn som her.

I stedet for å ha mange løse småting litt tilfeldig spredd rundt omkring, kan det være fint å samle flere av disse til en enhet i stedet. Bare bind dem opp i ulike høyder på en kvist eller grein, spe på med litt grønt – og heng det opp på veggen – eller ned fra taket.

En kalldethvaduvil-greie av bjørkepinner
På en av turene i skauen for noen uker siden, kappet jeg med meg noen rette, fine bjørkepinner med litt tykkelse på. Disse har fått ligge til tørk under ovnen og har nå blitt til en sak som egentlig har mange bruksmuligheter,- en såkalt bordbrikke/gryteunderlag/veggteppe-ting.

    
Først er alle pinnene kappet like lange og deretter er de bare knyttet sammen med hyssing på hver side, en etter en, til den har fått ønsket lengde. Det er viktig at pinnene er helt tørre, ellers blir det fort veldig slaskete.

-Hva syns du om den nye duken min?, spurte jeg Drømmeprinzen.  -Duk og duk… svarte Drømmeprinzen
Den impuls-innkjøpte kulerunde, retrokaffekjelen som har stått i veien på kjøkkenet i hele høst, kom endelig til nytte og fikk være med på et lite photo-shoot
Pinne-veggteppe – et must for alle pinneelskere!

 

Lag en enkel pinnestjerne av kvister fra hagen
Til disse stjernene trenger du noen ganske rette pinner fra en busk nær deg, litt hyssing eller garn, og gjerne en limpistol hvis du har.
Jeg har vært på raid i hekken til Drømmeprinzen, spart ham for litt beskjæringsjobb til våren og sikret meg noen lange kvister som egner seg bra.

Du trenger 5 like lange pinner til en stjerne.

Brune pinner. Nå går det jammen framover med julebaksten gitt…

Jeg har limt alle delene sammen med limpistol først, sånn at de holder  seg der de skal være, og deretter surret hyssing ytterst rundt alle takkene og inni stjernen der pinnene krysser hverandre.

Pinnestjerner og kranser av kongleskjell og mose -helt naturlig og alldeles gratis julepynt

Ha en fin spikke pinne-dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar