«På låven sitter nissen»…

diy julenisser

I dag tenkte jeg at det kunne være på sin plass med ei aldri så lita nisseøkt, bare sånn for ordens skyld.

Jeg må innrømme at jeg er nokså sær når det gjelder nisser, og at det er veldig få av dem jeg liker. Jeg syns ærlig talt mange av dem er ganske stygge, og enkelte ser rett og slett ondskapsfulle ut.

Jeg syns første bud for en nisse er at han/hun må se hyggelig ut, så jeg har jeg lagd noen som er ganske snille og trivelige – i tillegg til at de er relativt enkle sjeler som ikke krever så veldig mye hverken av materiell eller arbeidsinnsats. Ikke tar de mye plass heller.

Spikke -nisser

julenisser

Akkurat som til grisene i gårsdagens innlegg er disse nissene laget med min eminente spikkekniv av en rund, ikke altfor tykk vedpinne.

Kapp av en passe stor bit. Disse har en høyde på sånn omtrent 12-13 cm, men dette tilpasses etter tykkelsen på emnet du bruker.

Skrell av barken der ansiktet/ skjegget skal være og spikk til toppen sånn at den ender i en spiss.

julenisse

Mal lua, ansiktet og eventuelt skjegget. Rødfargen på lua har jeg blandet ganske tynn med vann sånn at treverket skinner gjennom, det syns jeg ga en fin effekt. Den ene nissen fikk også et skjerf av hvit filt – mest for at den skulle matche skjegget til den andre.

julenisse

Nissegutt og jente av trekuler

julenisser diy

Disse nissene er lagd av to trekuler, en på 3 cm i diameter og den andre på fem.
La aldri sjansen gå fra deg hvis du kommer over noen fine trekuler, er dagens tips fra nissemor. De er fine å bruke til så mangt.

Den største trekula males rød (eller i den fargen du ønsker), før den minste kula limes fast oppå. For å få nissen til å holde seg oppreist, kan det være en fordel å pusse kula litt flat i bunnen.

Klipp ut en trekantet stykke av rød filt eller annet stoff med tilstrekkelig lenge nederst til å rekke rundt hodet. Sy denne sammen bak, sånn at det blir ei lue.

julenisse
Filt kan godt erstattes med fleese. Fant et rimelig rødt pledd på Europris, og har antagelig nisselue-materiale nok for resten av livet….

Flettene til nissejenta er lagd av hyssing og limes fast til hodet før lua også festes med litt lim sånn at den holder seg på plass.

Tegn eller mal på ansiktet.

diy nisser

Da gjenstår det bare å ønske alle en fin dag – det er fredag, straks helg, og det har til og med drysset litt julestemning ned fra skyene – i hvert fall her. ❄⛄🎄

Legg igjen en kommentar