Christmas is coming – er du rede?

katt under juletre

Neei – skulle vi prøvd oss på en liten adventskalender igjen i år da tru…?

Det har gått to år siden sist, og selv om jeg husker at det var en del jobb med et sånt prosjekt forrige gang, så har jeg ligget såpass på latsiden før i år at jeg føler jeg meg klar for en ny runde.

Jeg er i grunnen helt klar for jula også jeg, og det har jeg vært lenge alt. Ikke sånn å forstå at jeg er ferdig med noe av det som skal gjøres, men jeg er klar mentalt.

Sant og si syns jeg at 2022 på mange områder har vært et såpass utfordrende år at det har vært viktig å få tynt mest mulig trivsel ut av den siste resten. Derfor satte jeg på julemusikk allerede lenge før de siste gule bladene slapp taket fra trærne, og i et parallelt univers – bestående av kongler, hyssing, ståltråd, granbar, treperler, pinner, maling, papir, lim – og you name it, har jeg kost meg gjennom både regntunge høstdager og mørke novemberkvelder. November er jo egentlig en ubrukelig måned til mye, men den er som skapt for å lage julepynt og glede seg til jul!

Nå er jeg for lengst lei av alle julesangene på spillelista mi, har brent fingrene noen hundre ganger på limpistolen og vasset rundt med hyssingstumper og annet bøss under tøflene i ukesvis – men har utrolig mye julepynt som jeg har lyst til å vise fram.

Så da blir det adventsblogg igjen, med et nytt innlegg med forslag til hjemmelagd julepynt hver dag fram til julaften.

I ei tid hvor hvermannsen vel stort sett har mer enn nok å bruke pengene på, har jeg prøvd å finne fram til ting å lage som ikke krever de helt store investeringene. Så det blir masse gjenbruk og mye naturmaterialer – åsså blir det noen trekuler, noen meter med ståltråd, en del hyssingbiter og litt sånt annet ruskrask.

Med andre ord er det duket for en relativt kortreist, snill og miljøvennlig førjulstid her i gård’n – nokså politisk korrekt og helt i tråd med tiden.

Det er alltid koselig å mekke i hvert fall noe av julepynten sin selv, så jeg håper du har lyst til å henge med meg gjennom de 24 dagene som er igjen til julaften, og at du kommer til å finne noe du også får lyst til å lage.

Startskuddet går i morgen!

diy julepynt

Legg igjen en kommentar