Med stjerner av blikket

lysestaker av drikkebokser

21. desember allerede, og den mørkeste dagen i hele året. Med tanke på det – og alt drittværet vi har vært belemret med den siste tia, kan det vel passe ekstra bra med noe som lyser opp i tilværelsen mens vi venter på nissen – og lysere tider. Noen kule lysestaker av tomgods som ikke har funnet veien til panteautomaten enda kanskje?

Tomme brus-eller ølbokser kan nemlig bli til fine stjerneformede små skåler som egner seg godt som telysestaker.

Slik gjør du:

Første post på programmet er å pusse boksen med sandpapir, sånn at den blir blank og fri for farge. Det er litt jobb, men med ganske grovt sandpapir og en dæsj pågangsmot går det som en lek.

Har du ikke tålmodighet, går det an å spraymale boksen i stedet – eller bare beholde den som den er.

Bilde: Da får du en stjerne som ser omtrent sånn ut:

lysestake av drikkeboks

Kutt av boksen et lite stykke under toppen og klipp 10 strimler jevnt fordelt ned mot bunnen hele veien rundt. Brett disse ut og skråbrett deretter en og en strimmel over hverandre.

Enden på den siste skyves under den første.

Hvis du vil dekorere med mønster i metallet, gjøres det før du bretter strimlene over hverandre.

lysestake av drikkeboks

Til dette er det fint å bruke en strikkepinne. Den er passe spiss, samtidig som den ikke skjærer hull i overflaten. Legg boksen på en myk overflate og press inn mønsteret du vil ha på baksiden av hver strimmel. Deretter snur du rundt og bruker strikkepinnen til å presse ned langs alle kantene på mønsteret du har lagd fra forsiden, før du snur nok en gang og streker opp en gang til i samme spor på baksiden.

lysestaker av drikkebokser

Nå gjenstår det i grunnen bare et lite, praktisk problem – å få lyset til å stå rett på den buede bunnen. Har du litt kitt, er dette greit å feste med, hvis ikke fyller du bare oppi litt sand, salt e.l. sånn at du får en rett flate.

Da er det bare å tenne noen lys og glede seg over at det bare er et par, tre dager igjen til jul, og at sola snur! ..Eller var det jorda? Egentlig er det vel ingen av delene, men samma det  – det går mot lysere tider! Allerede i morra blir dagen noen få sekunder lengre, og det er da virkelig noe å glede seg over!

Legg igjen en kommentar