På stumpene løs

stjernelys

Når jeg tenker etter så er det i grunnen ganske utrolig hvor mye nytte jeg har hatt av alle de små kakeformene mine i år, uten å ha bakt en eneste kake i dem!

Alt som kan støpes i form er enkelt, tidsbesparende – og blir stort sett alltid vellykket. Så de blir flittig brukt, og i dag skal de få kjørt seg enda en runde og brukes til å støpe lys i.

Akkurat som stjerner, er lys noe som hører julen til, og hvis du mange gamle lys-stumper liggende, kan du slå to fluer i en smekk og få både stjerner og lys på en gang. Hvis du ikke har noen, så er det lov å jukse litt og ofre noen som er hele også. Det bruker jeg å gjøre, men jeg bruker også som regel å gi dem en aldri så liten knekk først, sånn at det på en måte kan forsvares i tilfelle noen skulle finne på å stille spørsmål om saken.

Du trenger en veke også. Dette selges i hobbybutikker, men du kan like gjerne plukke ut og bruke om igjen de som er i lysene du smelter så sant de er lange nok. Og har du gått for juksevarianten – så er de det!

Slik gjør du:

Fjern eventuelle svarte elementer fra veke eller lys, legg stumpene i en hermetikkboks eller noe annet det ikke er så farlig med og varm opp i et vannbad til stearinen har smeltet. Plukk ut vekerester og eventult annet vrakgods.

Fest en passe lang veke med tape midt i bunnen av formen/e du skal bruke og fyll opp med stearin.

stjernelys
For at veken skal holde seg på plass til lyset har stivnet, er det lurt å bruke noen blomsterpinner eller lignende til å støtte den opp med.

stjernelys

Ta taaa – superfine stjernelys til julens festbord!

stjernelys

Legg igjen en kommentar