Vi tar en pinne for jula

pinnestjerner

Hvis du liker å lage julepynt av naturlige råvarer som du kan plukke selv i naturen, er pinnestjerner et godt alternativ som absolutt kan anbefales.

Pinner finner du nemlig stort sett overalt, og de aller beste pinnene kommer fra kratt, som for øvrig er de mest irriterende buskvekstene som fins.

Ja, for har ikke du også av og til ergret deg over alt krattet som gror overalt? Når du er ute og kjører tur en fin sommerkveld for eksempel, og den knallfine utsikten ligger der – rett ved siden av veien, og bare trygler om å få bli til et fint insta- bilde.. Åsså er det masse kratt i veien som skygger for motivet.

Jeg syns egentlig kratt er noe herk.

Men det er som sagt finfint å lage pinnestjerner av, for det er ingen andre steder det gror så rette, fine pinner som i kratt.

Og relativt rette pinner er det du trenger for å lage en pinnestjerne. Stort mer behøver du ikke heller, bortsett fra en god spikkekniv til å kutte pinnene med, i tillegg til hyssing for å binde sammen stjernen.

pinnestjerne

Så ta deg en tur ut, hogg ned litt kratt – og ta gjerne med mye mer enn du trenger. Det kalles opprettholdelse av kulturlandskap og er bare positivt!

Pinnestjerner er enkle å lage, men det er ikke til å komme fra at de lett kan drive deg litt til vanvidd likevel. Utfordringen består i å stable pinnene i riktig rekkefølge, sånn at det blir best mulig kontakt mellom dem der de skal festes sammen – og ikke minst å få dem til å holde seg på plass mens du stabler dem. Derfor kan det være lurt å hjelpe til med litt lim eller rett og slett noen strikker underveis.

Slik gjør du:

En femtagget stjerne stables slik:

pinnestjerne

Og en sekstagget stjerne stabler du sånn:

pinnestjerne

pinnestjerne

Bind sammen stjernen med hyssing som surres stramt ytterst på alle spissene og rundt alle kontaktpunktene inne i stjernen.

pinnestjerne

Og det var det!

pinner
Da er det bare så mange dager igjen til jul!

Strålende fin førjulsdag dag til alle og enhver!

Legg igjen en kommentar