Små hus til julegavene

hus gavelapper diy

En gang i tia begynte Drømmeprinzen å bygge seg en fiolin – et ikke så rent lite ambisiøst prosjekt som det nok er heller tvilsomt om kommer til å bli ferdigstilt noen gang.

Det er egentlig litt synd i så fall, for det ligger utrolig mange timers jobb bak det som allerede er gjort, og det er et veldig vakkert stykke utført arbeid.

På den annen side er det i grunnen ganske positivt også, fordi vi dermed vil være forskånet for utidig felegnukking i heimen. Drømmeprinzen kan jo ikke spille fiolin han …

En annen bra ting med feleprosjektet til Drømmers er de fine bitene med nydelig, løvtynt trevirke som ble til overs hist og pist, og som jeg har vært den heldige arvingen til.

hus gavelapper diy

Jeg har riktignok lurt både lenge og vel på hva jeg skulle bruke dem til, men nå har jeg endelig funnet det ut.

Felerestene til Drømmeprinzen har fått nytt liv som noen bittesmå hus. De er fine å bruke som pakkelapper til julepresangene eller å henge på juletreet – eller å bruke som pakkelapper først og henge opp på juletreet etterpå.

Slik lages de:
Trebitene jeg hadde var såpass tynne at jeg bare kunne klippe ut formen på husene med ei vanlig saks.

hus gavelapper diy

Nå er det kanskje ikke alle forunt å ha like tynt treverk på lager, men det går selvsagt like fint å bruke noe som er litt tykkere også. Eller stiv papp for den saks skyld.

Til å dekorere husene har jeg brukt en svipenn.

hus gavelapper diy

Fordi treverket var såpass tynt, brukte jeg den til å lage hull til å feste hyssing i også, for å unngå at hele skiten skulle sprekke. Det var bare å holde svipennen rolig på samme sted i litt mer enn et tienedels sekund.

Mønsteret kan også tegnes eller males på, og det går garantert fortere, men det er ikke like spennende. Helt siden jeg gikk på barneskolen har jeg følt at å tegne med svipenn på tre er en slags form for sånn passe interessant risikosport. Det blir nesten som å tatovere vil jeg tro – et lite glipptak så er det på en måte litt kjørt. Det går imidlertid som regel ganske bra bare man ikke er altfor perfeksjonistisk…

hus gavelapper diy

Da gjenstår det i grunnen bare få kjøpt noen julegaver å sette dem på da.

Ha en strålende fin mandag, og takk for at du leser! ❤🏚🎄

Legg igjen en kommentar