Flerbruksstjerner av filt

filtstjerne

Små, koselige syprosjekter som kan gjennomføres uten å behøve å finne fram symaskinen først, er alltid like kjærkomne, og filtstjerner hører hjemme i denne kategorien.

Jeg kan i det hele tatt ikke tenke meg noe stoff som er bedre og enklere å forholde seg til enn filt. Det er lissom bare å klippe og sy sammen akkurat som det passer, uten å måtte tenke på kanter som frynser seg opp og alt sånt rufs.

En ting som det derimot kan være litt mer utfordrende å forholde seg til, er holdningene til husets herre med hensyn til hva som er akseptabelt innenfor kategorien julepynt.

Drømmeprinzen fikk, uvisst av hvilken grunn, for seg at det var nåleputer og ikke julepynt jeg holdt på med da jeg satt å lagde disse stjernene, og denne oppfatningen har han i ettertid har hatt vanskeligheter med å gi slipp på.

Siden det å pynte et juletre med nåleputer strider i mot absolutt alt han har opparbeidet seg av god juletradisjons-skikk og bruk gjennom et langt liv, helt siden oppveksten i et etter sigende velmøblert hjem og like fram til i dag – så kommer det nok til å stikke litt i ham hver gang han ser filtstjernene mine henge og dingle mellom lys og kuler. Men opp kommer de.

Og har du litt filt og restegarn på lur, er dette en grei måte å få brukt opp begge deler på, samtidig som du kan sikre deg noen flere stjerner til å henge på juletreet. Eller noen nåleputer, alt ettersom…

Slik gjør du:

Klipp ut to like stjerner.

Dekorer den ene siden – eller begge. Bruk restegarn i passende farger og slå deg løs. Du kommer langt med vanlige tråklesting, så de helt store nådegavene i forhold til broderikunst er på ingen måte påkrevd.

Filtstjerner

Har du noen små knapper eller perler kan det være dekorativt å pynte opp med det også.

Til slutt syr du de to delene sammen rundt kanten, enten med knapphullsting eller ganske enkelt med vanlige tråklesting. Hvis du vil ha litt stuffing inni, putter du inn en dott med vatt før du har sydd den helt sammen.

Fest en tråd til å henge den opp i på toppen.

Og da var vi enda en nålepute nærmere jul. Skal si tia flyr!

Legg igjen en kommentar