Hjemmelaget vaniljesukker,- den aller søteste julegaven!

I dag tenkte jeg å slå et slag for en enkel,hjemmelaget og skikkelig sukkersøt julegave som det skal godt gjøres å ikke like. Jeg snakker pent, lite glass med ekte vaniljesukker!
Selv elsker jeg smaken av vanilje og putter det oppi alt det kan passe i, enten det er med i oppskriften eller ei, og selv om jeg stort sett er godt fornøyd med den velkjente boksen fra Freia, så er det ikke til å komme forbi at det lissom blir mer sus over sakene når det er ekte vanilje og svarte, små prikker involvert.

Først fikser man glasset,- deretter innholdet, og begge deler er lett som en plett! Du kan selvsagt kjøpe splitter nye krukker i butikken og fylle dem, men hvis du har noen brukte småglass med lokk som har overlevd en eventuell juleopprenskning i kjøkkenskapet, så er det en smal sak å oppgradere disse i stedet,- og tanken er jo at hjemmelagde julegaver skal være mest mulig – hjemmelaget..

SLIK LAGER DU ET FINT GLASS:
Det er egentlig ikke selve glasset det er noe i veien med,- bare man får fjernet etikett og limrester ser det sannsynligvis helt greit ut det, men lokket som hører til har ikke alltid utseendet med seg.Det er lett å ordne med en serviett og decoupachelim. Jeg er nesten like glad i decoupache som i vaniljesukker. Det skyldes nok at jeg har brukt utallige timer gjennom mange år på å male detaljrike trefigurer i det lille enkeltmannsforetaket jeg holdt gående helt til en kreativ etterkommer rappet båndsagen min og dermed satte en effektiv og egentlig ganske behagelig stopper for mors etterhvert haltende engasjement for nisseproduksjon. Nå syns jeg det er så innmari deilig å bare kunne lime feiende flotte mønster som andre har laget på alt mulig. Det er forøvrig lurt å grunne lokket med hvit maling først for å få et pent sluttresultat.
Jeg har funnet noen juleservietter i skikkelige «vaniljefarger» i mitt etter hvert ganske rikholdige serviettarkiv, som jeg syns var midt i blinken å bruke her, fordi de kler innholdet i glasset og skaper en helhet.
Klipp til et stykke av servietten som er stort nok til å dekke hele lokket og riv av de to lagene med hvitt papir, sånn at du bare sitter igjen med det ytterste, med motivet på. Plasser det over lokket sånn som du vil ha det og påfør decoupachelim over hele greia med en myk pensel.

Det gjør ikke noe om papiret går litt utenfor kanten, det pusses bare forsiktig vekk med sandpapir når limet har tørket.
Heey,- nå har du et finfint glass som bare venter på å bli fylt med godsaker og havne under juletreet! Eller i eget kjøkkenskap…

DA VAR DET VANILJESUKKERET DA…
Hjemmelaget vaniljesukker er omtrent noe av det enkleste du kan lage og du trenger bare to ingredienser. Det kommer neppe som noen bombe at det er vanilje og sukker, nærmere bestemt 200 g sukker og en vaniljestang.
Kutt vaniljestangen opp i biter og kjør den sammen med sukkeret i en blender til det er finmalt.
Deretter heller du det opp i det pene glasset du har laget og tar deg tid til et skikkelig magadrag og en smaksprøve før du skrur på lokket.

Sett på en merkelapp som forteller hva som er inni og topp det hele med en sløyfe av hyssing eller et fint bånd.

 

Legg igjen en kommentar